Onze mensen

Mieke Schauvliege

gemeenteraadslid
mieke.schauvliege@groen.be
0479 34 40 17

Mieke is mama van twee tienerdochters. Beroepsmatig is Mieke altijd met duurzaamheid, natuur en milieu bezig geweest. Sinds 2000 zetelt Mieke in de gemeenteraad en is daarmee het meest ‘ervaren’ gemeenteraadslid van Groen. In de raad legt Mieke zich toe op de ruimtelijke dossiers, wonen, financiën, natuur en milieu en economie en middenstand. Ze volgt ook de gebeurtenissen in Maria-Aalter op. 

Seppe Santens

gemeenteraadslid
seppe.santens@gmail.com
0474 32 68 89

Seppe is sinds 2006 gemeenteraadslid. Hij en Kim zijn samen de jonge ouders van Ida en Wolf. Seppe werkt voor het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent.  In de gemeenteraad legt hij zich toe op dossiers over mobiliteit, jeugd en vrije tijd, economie en middenstand, informatica en burgerparticipatie. Seppe volgt ook Lotenhulle en Poeke van nabij op.

Piet Smessaert

gemeenteraadslid
p.smessaert@skynet.be
09 374 81 68

Piet is geboren en getogen in Aalter. Hij begon zijn groen engagement bij de Aalterse Werkgroep Leefmilieu eind de jaren 70, o.a. samen met Jef Tavernier.

Nadien was hij actief bij Quercus, de voorloper van Natuurpunt Aalter. Daar is hij reeds jaren bestuurslid. Hij is tevens bestuurslid van Velt afdeling Veldgebied en hij is ook natuurgids bij CVN. Zijn passies zijn ornithologie en biologisch tuinieren. In de gemeenteraad houdt Piet zich dan ook vooral bezig met de thema’s natuur en milieu, landbouw, klimaat en energie.

Patrick Bleyenberg

gemeenteraadslid
patrick.bleyenberg@telenet.be
0474 48 55 71

Patrick Bleyenberg is nieuw in de actieve politiek.  Hij is afkomstig van Beernem, maar al meer dan 20 jaar Aalternaar. Hij is personeelsmanager, voorzitter van de Gezinsbond in Aalter-Centrum en Aalter-Brug, actief sporter, én trotse papa van drie ondertussen volwassen kinderen. In de gemeenteraad volgt Patrick mobiliteit, sport, cultuur, senioren en sociale zaken op. Vanuit de professionele interesse dragen ook personeelszaken en participatie de aandacht weg.  Patrick probeert ook de deelkern Bellem zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

gemeenteraadslid
sarahverniers@hotmail.com
0478 84 34 21

Sarah is de jongste telg in de gemeenteraad. Ze werkt al een aantal jaar als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Daarbij aansluitend vindt ze zorg voor iedereen belangrijk. In de gemeenteraad zal ze zich dan ook voornamelijk toeleggen op sociale zaken, kinderen en jongeren. Sarah volgt ook de gebeurtenissen op in de deelkern Aalter-Brug.

Marleen Defruyt

OCMW-raadslid
marleen.df@skynet.be
0478 34 75 48

Al sinds 1994 is Marleen mandataris. Zij begon als OCMW-raadslid. Van 2000 tot 2012 was ze gemeenteraadslid. En nu keert ze met volle goesting terug naar het OCMW. Samen met Gerda Rijsselaere volgt zij aandachtig welke beleidskeuzes in Aalter worden gemaakt en of deze stroken met de behoeften die in Aalter aanwezig zijn. Een goed sociaal beleid gaat actief op zoek naar wie hulp nodig heeft, en zorgt dat iedereen zich in onze gemeente thuis voelt, ook minder gegoede burgers of mensen met beperkte mogelijkheden. Marleen is mama van 2 tienerdochters, is laborante en woont in Aalter-Brug.

OCMW-raadslid
marc.delbaere@telenet.be
0474 35 83 15

Marc is al zijn hele leven een sociaal bewogen werknemer. Zo heeft hij ruim twintig jaar ervaring als vakbondsafgevaardigde en is hij lid van de ondernemingsraad. Marc is ook al jarenlang actief bij Groen Aalter. Hij stond al een aantal keer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, de eerste keer in 1994. Hij vertegenwoordigde Groen in  de algemene vergadering van PWA-Aalter. Maar ook achter de schermen werkt hij als penningmeester mee aan de uitbouw van de partij. In de OCMW-raad zet Marc zijn eerste stappen als mandataris in Aalter. Hij wil zo zijn steentje bijdragen tot een open en constructief OCMW-beleid voor de kansarmen in onze gemeente.